Koordirigent

Het vocaal ensemble ‘Luscinia’ is in 2003 door Wim Boer opgericht. Het koor bestaat uit amateurzangers uit de regio Zeeland – W. Brabant – Zuid-Holland. Samen met een vaste groep professionele instrumentalisten vormt het koor het ‘Luscinia Consort’ waarmee het sinds 2004 optreedt tijdens cantatediensten in diverse kerken op Schouwen-Duiveland. Dankzij een samenwerkingsverband met 9 kerken kunnen deze cantatediensten plaatsvinden. Naast cantates en motetten van J.S. Bach voert het Consort ook cantates uit van G.F. Händel (Chandos Anthems), D. Buxtehude en F. Mendelssohn. Bovendien treedt Luscinia op in Nocturnes op Witte Donderdag met Lamentationes van O. di Lasso en T.L.Victoria.

‘Luscinia’ geeft bovendien ‘grote’ concerten met werken zoals het Weihnachts-Oratorium, het Magnificat en de Johannes-Passion van J.S. Bach, de Messiah van G.F. Händel, het Requiem van W.A. Mozart en A. Campra, enz. In samenwerking met het koor Hortus Musicus Religiosus uit Bergen op Zoom voerde Luscinia samen met het Scaldis Consortium, onder leiding van Wim Boer de Matthäus-Passion uit van J.S. Bach, zowel in de St. Gertrudiskerk te Bergen op Zoom als de Nieuwe Kerk te Zierikzee.

Vanaf 2010 is Wim Boer dirigent van het ‘Schouws kamerkoor’ en treedt hiermee twee keer per jaar op in Engelse Choral Evensongs waarbij de traditionele Engelse liturgie wordt uitgevoerd. Daarnaast geeft dit koor concerten, waaronder kerstconcerten met werken als ‘the Ceremony of Carols’ van B. Britten.

Tussen 2002 tot 2012 was Wim Boer dirigent van kamerkoor ‘Sasso Montanari’ met wie hij vele concerten gaf met werken van o.a. R. Schumann, J. Brahms (o.a. Quartetten), E. Elgar, F. Liszt (Via Crucis), H. Purcell (Dido and Aeneas), Mozart (missa brevis in Bes) en G. Fauré (Requiem).

Luscinia-Matt.P_26

SONY DSC